Khamis, 3 Mac 2011

RAMAI LELAKI MUFLIS! Anak -Dara2 Ber-hati2 Pilih Laki YEA:)



Gambar hiasan:)



Jabatan Insolvensi Malaysia merekodkan 1,086 penjawat awam diisytiharkan muflis pada 2009 dan 72.74 peratus atau 790 adalah lelaki. (BERITA HARIAN, 3hb Mac 2011)


Aduhai lelaki...

Cerita "HOT" Buletin Utama TV3 malam tadi dan Berita Harian hari ini tidak mengejutkan. Memang telah dijangka. KEBANYAKAN lelaki bukan pengurus kewangan yg baik. Kenapa ya?

Tidak dinafikan kebanyakan lelaki kuat bekerja. Siang malam bekerja. Mereka terbaik dalam kerja2 marketing (ada beberapa orang suami rakan kerja marketing. Memang terror) Menjayakan bisnes pun NUMBER 1. Lelaki kan...9/10 adalah akal. 1 je nafsu..huhuhu...

Tetapi kenapa masih lelaki (penjawat awam, bukan penjawat ke, tak kisahlah) masih kumpulan majoriti diisytiharkan muflis?


KERANA LELAKI suka BERHUTANG!

Kaum lelaki di luar sana jangan mare ya...ini pendapat peribadi saja. Orang pompuan pun suka berhutang. Bezanya org pompuan neh dia TIDAK LIAT bayar hutang, sebab tu la SANGAT SUKAR MENDENGAR isteri dikejar oleh AH LONG. Isteri jadi mangsa AH LONG ada. Kenapa? Sebab laki mrk pandai pinjam tapi LIAT nak bayar...hishishis...


KENAPA LELAKI suka BERHUTANG?

Hanya lelaki yg bole menjawab soalan neh...;P







Admin :
Menarik- PESANAN BUAT PARA SUAMI

5 ulasan:

  1. salam

    ya ka? mungkin nak bergaya dan berharta :)

    BalasPadam
  2. tq..ada juga kaum bapa tolong jawabkn...hehehe

    BalasPadam
  3. Ada girlfriend/girlfriends atau/dan wife/wives yang berfungsi sebagai bank di kala kesusahan.

    BalasPadam
  4. bisnes kena tipu..share partner

    BalasPadam
  5. bisnes kena tipu..share partner

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...